Warning: unlink(/tmp/wordpress-seo.23.4-yg09t5.tmp): No such file or directory in /home/drtofigh/public_html/wp-admin/includes/file.php on line 1182
نمونه برداری تیروئید - دکنر نوید توفیقی راد
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
دکتر نوید توفیقی راد » بیوپسی » نمونه برداری تیروئید چیست؟

نمونه برداری تیروئید چیست؟

نمونه برداری تیروئید، بررسی می کند که آیا غده تیروئید شما همانطور که باید کار می کند یا خیر. تیروئید شما یک غده پروانه ای شکل در گردن شماست که درست بالای جناغ سینه شما ( استخوان سینه) قرار دارد. هورمون هایی تولید می کند که چندین سیستم مختلف بدن را کنترل می کنند، که مانند یک مرکز فرماندهی است که نحوه استفاده بدن شما را مدیریت می کند، عمل میکند. برای آشنایی بیشتر با نمونه برداری تیروئید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

علائم نمونه برداری تیروئید

اگر علائمی مانند خستگی، بر قراری، تحریک پذیری یا تغییرات غیر قابل توجیه دارید، ممکن است به نمونه برداری نیاز داشته باشید. این نمونه برداری می تواند به تشخیص بیماری های تیروئید کمک کند، از جمله:

  • کم کاری تیروئید
  • پرکاری تیروئید
  • بیماری های هاشیموتو

بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد بیوپسی یا نمونه برداری استخوان

در طول عمل نمونه برداری تیروئید چه اتفاقی می افتد؟

در طی این عمل، یک سوزن نازک به ندول تیروئید یا ناحیه غیر طبیعی وارد می شود که تصویربرداری اولتراسوند هدایت می شود. سپس از سوزن برای آسپیراسیون (مکیدن) مقدار کمی از بافت  یا سلول های تیروئید استفاده می شود. نمونه جمع آوری شده به آزمایشگاه فرستاده میشود و در آنجا توسط پاتولوژیست آنالیز می شود تا مشخص شود که آیا علائمی از جمله سرطان، عفونت، التهاب یا سایر ناهنجاری ها وجود دارد یا خیر.

نمونه برداری از تیروئید، معمولا به صورت سرپایی انجام میشود و نیازی به بیهوشی عمومی دارد. ممکن است از بی حسی موضعی برای بی حس کردن ناحیه قبل از عمل استفاده شود تا ناراحتی به حداقل برسد. کل فرایند معمولا فقط چند دقیقه طول می کشد.

خطرات نمونه برداری تیروئید

باید به این نکته توجه داشت، در حالی که این نمونه برداری، به طور کلی ایمن در نظر گرفته میشود و عوارض نادر است، ممکن است خطراتی مانند خونریزی، عفونت یا آسیب به ساختار های مجاور وجود داشته باشد. بهترین رادیولوژیست در تهران، این خطرات را قبل از انجام عمل با شما در میان میگذارد و هرگونه نگرانی را که ممکن است داشته باشید، برطرف می کند.

چگونه برای نمونه برداری تیروئید آماده شویم؟

برای آماده شدن برای نمونه برداری، کارهای بسیار کمی باید انجام دهید. از پزشک خود بپرسید که آیا باید قبل از عمل مصرف دارو هایی مانند رقیق کننده های خون را متوقف کنید. قبل از عمل باید بتوانید به طور معمول غذا بخورید و بنوشید.

آزمایش-تیروئید

بعد از نمونه برداری تیروئید چه اتفاقی می افتد؟

اکثر مردم می توانند بلافاصله فعالیت های عادی خود را از سر بگیرند. همچنین می توانید ظرف چند ساعت باند خود را بردارید.
محل نمونه برداری ممکن است برای یک یا چند روز بعد از عمل درد داشته باشد. در صورت نیاز می توانید از دارو های مسکن بدون نسخه استفاده کنید. هر دستورالعملی خاص دیگری را که پزشک به شما میدهد را دنبال کنید.
چند روز طول می کشد تا نتایج نمونه برداری خود را از آزمایشگاه دریافت کنید. زمان دریافت نمونه برداری را پزشک به شما می گوید.

اگر ندول تیروئید شما سرطانی نیست، نیاز به درمان بیشتری ندارید. پزشک ممکن است بخواهد ندول شما را تحت نظر داشته باشد و در آینده به نمونه برداری دیگری نیاز داشته باشید. اگر ندول تیروئید شما سرطانی به نظر برسد، احتمالا به درمان جراحی نیاز خواهید داشت. خوشبختانه اکثر سرطان های تیروئید قابل درمان هستند.

نتیجه گیری
نمونه برداری تیروئید که به عنوان بیوپسی تیروئید یا آسپیراسیون با سوزن ظریف نیز شناخته می شود، به طور کلی روشی است که برای جمع آوری نمونه کوچکی از سلول ها از غده تیروئید برای بررسی زیر میکروسکوپ استفاده می شود. معمولا زمانی انجام می شود که ناهنجاری ها یا ندول هایی در غده تیروئید شناسایی شوند که نیاز به ارزیابی بیشتر دارند.

بیشتر بخوانید: درمان گره های تیروئید توسط ‌RF چگونه انجام می شود؟

سوالات متداول

دکتر نوید توفیقی راد

دکتر نوید توفیقی راد متخصص رادیولوژی و سونوگرافی دارای بورد تخصصی رادیولوژی-اینترونشن هستند و از دانشگاه UCSD امریکا، فلوشیپ فوق تخصصی نورورادیولوژی دارند. از خدمات ایشان می توان به رادیولوژی، انواع سونوگرافی،آنژیوگرافی، ماموگرافی، درمان تومورهای کبدی، درمان فیبروم رحم و سایز حوزه های مرتبط اشاره کرد. همچنین ایشان با تکیه بر جدید ترین تکنیک ها بهترین روش های درمانی را برای درمان واریس به کار می برند.
مقالات مرتبط
تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی

تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی

تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی در روش تصویربرداری  است که به صورت مجزا اما تکمیلی هستند که در معاینه سینه به کار می روند. ماموگرافی با استفاده از اشعه ایکس با...

تفاوت رادیولوژی و رادیوگرافی در چیست؟

تفاوت رادیولوژی و رادیوگرافی در چیست؟

تفاوت رادیولوژی و رادیوگرافی در نقش آنها در حوزه تصویربرداری پزشکی نهفته است. رادیوگرافی عمدتا شامل گرفتن تصاویر پزشکی، به طور معمول با استفاده از تکنولوژی...

سونوگرافی داپلر رحم چیست؟

سونوگرافی داپلر رحم چیست؟

سونوگرافی داپلر رحم یک تکنیک تصویربرداری پیشرفته است که برای ارزیابی جریان خون در رحم استفاده می‌شود. در این روش، از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تولید...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − سه =