مدت زمان مطالعه ۸ دقیقه

سونوگرافی سینه

سونوگرافی سینه از امواج صوتی و پژواک آنها برای تهیه تصاویر کامپیوتری از داخل سینه استفاده می شود. با سونوگرافی سینه می توان تغییرات خاص در پستان مانند کیست های پر از مایع را بررسی کرد که در ماموگرافی به سختی قابل مشاهده است. در سونوگرافی سینه تصاویر مشخصی از بافت پستان ها دیده می شود. در طی بررسی تصاویر سونوگرافی سینه می توان وجود توده های بی خطر یا سرطانی را تشخیص داد. در ادامه این مقاله بیشتر به بهترین زمان انجام سونوگرافی سینه، معرفی مرکز سونوگرافی سینه در تهران، هزینه سونوگرافی سینه و … می پردازیم با ما در ادامه مقاله همراه باشید.

چه زمانی سونوگرافی سینه لازم است؟


به طور معمول پزشکان و متخصصین از سونوگرافی سینه به تنهایی برای غربالگری سرطان سینه استفاده نمی کنند. بیشتر اوقات، آنها سونوگرافی را برای پیگیری نواحی مشکوک که در ماموگرافی مشاهده می شود توصیه می کنند. از آنجایی که سونوگرافی دستی از یک کاوشگر کوچک برای بررسی بافت استفاده می کند، زمانی که ناحیه مورد نظر خاصی در پستان برای بررسی وجود داشته باشد بسیار کاربردی است. ماموگرافی هنوز بهترین ابزار برای غربالگری کل پستان است.

سونوگرافی سینه اغلب برای بررسی این که آیا مشکلی که در ماموگرافی یا معاینه پستان پیدا می شود، ممکن است کیست پر از مایع یا تومور جامد باشد، انجام می شود.

سونوگرافی پستان معمولا برای غربالگری سینه انجام نمی شود. به این دلیل است که برخی از علائم اولیه سرطان را از دست بدهد. نمونه ای از علائم اولیه که ممکن است در سونوگرافی ظاهر نشوند، مانند رسوبات کوچک کلسیم به نام میکروکلسیفیکاسیون هستند.

پزشک شما ممکن است به دلایل مختلف سونوگرافی پستان را توصیه کند. برخی از رایج ترین دلایل تجویز سونوگرافی سینه عبارتند از:

  • بررسی اینکه آیا توده سینه یک کیست سینه پر از مایع (که معمولا سرطانی نیست) یا یک توده جامد است (که ممکن است نیاز به آزمایش بیشتری داشته باشد)
  • بررسی یک ناحیه کانونی در پستان که در ماموگرافی غیرطبیعی به نظر می رسد
  • معاینه سینه های زن باردار همراه با معاینه فیزیکی. گاهی اوقات، ماموگرافی در زنان باردار نیز استفاده می شود، زیرا دوزهای اشعه بسیار کم است و اگر نگرانی برای تشخیص سرطان سینه زیاد باشد، می توان از شکم محافظت کرد.
  • هدایت یک سوزن به داخل توده برای نمونه برداری از بافت برای بیوپسی. سپس آسیب شناسان (پزشکان متخصص) می توانند بافت را زیر میکروسکوپ ارزیابی کنند تا تشخیص دهند که آیا توده سرطان سینه است یا خیر.
  • بافت سینه متراکم شده باشد، ممکن است ماموگرافی قادر به دیدن باف نباشد.
  • کمتر از 25 سال سن دارید.

 رادیولوژیست، از سونوگرافی برای بررسی غدد لنفاوی مجاور، کمک به هدایت سورن در طول بیوپسی یا برداشتن مایع از کیست استفاده کند.

سونوگرافی پستانها

اقدامات قبل از سونوگرافی سینه


در روز سونوگرافی، نباید هیچ لوسیون یا پودری روی پوست روی سینه یا اطراف سینه وجود داشته باشد و از دئودورانت استفاده نکنید. این مواد می توانند در گرفتن تصاویر واضح در آزمایش اختلال ایجاد کنند. موهای موجود بر روی پوست مشکلی در تصویربرداری سونوگرافی ایجاد نمی کنند نگران نباشید.

بهترین زمان انجام سونوگرافی سینه


بهترین زمان انجام سونوگرافی سینه یک تا دو هفته بعد زا قاعدگی می باشد. چرا که در این زمان سینه ها حساسیت کمتری دارند و نتایج بهتری را مشاهده خواهید کرد.

سونوگرافی سینه در زمان پریود


توصیه می شود تا یک هفته قبل از پریود برای انجام سونوگرافی سینه اقدام نکنید. چرا که در این بازه زمانی سینه ها بسیار حساس هستند. در صورتی که سیکل قاعدگی شما نزدیک است با پزشک خود در این باره مشورت کنید.

خطرات سونوگرافی سینه چیست؟


سونوگرافی پستان از امواج صوتی برای تولید تصاویر استفاده می کند. هیچ خطر شناخته شده ای برای فناوری اولتراسوند وجود ندارد. در برخی موارد، تفسیر نتایج سونوگرافی شما ممکن است منجر به آزمایش‌ها یا روش‌های اضافی (مانند بیوپسی) شود. این رویه های جانبی خطرات خاص خود را دارند. با پزشک متخصص خود در مورد عوارض سونوگرافی سینه صحبت کنید تا تصمیم بگیرید کدام آزمایش برای شما مناسب است.

سونوگرافی سینه هیچ خطری از اشعه ندارد، همچنین خطری برای زنان باردار نیز ندارد. سونوگرافی پستان، توده های کوچک با تومورهای جامدی را که معمولا با ماموگرافی یافت می شوند، از دست بدهد. چاق بودن یا داشتن سینه های بزرگ ممکن است دقت سونوگرافی را کاهش دهد.

مشاوره آنلاین

با دکتر نوید توفیقی راد

در سونوگرافی پستان چه اتفاقی می افتد؟


شما ممکن است سونوگرافی پستان را به صورت سرپایی یا برای بخشی از روند درمان خود در بیمارستان انجام دهید. روش انجام آزمایش ممکن است بسته به شرایط شما و تشخیص پزشک شما متفاوت باشد. به طور کلی، سونوگرافی پستان این فرآیند را دنبال می کند:

  • از شما خواسته می شود که هر گونه جواهرات و لباس را از کمر به بالا بردارید.
  • لباسی مخصوص به شما داده می شود تا بپوشید.
  • روی تخت به پشت دراز خواهید کشید. از شما خواسته می شود که بازوی خود را بالای سر خود در سمت سینه بالا بیاورید یا در کنار خود قرار دهید.
  • تکنسین یک ژل شفاف و گرم را روی پوست در ناحیه سینه قرار می‌دهد.
  • تکنسین مبدل را روی پوست فشار می دهد و آن را روی ناحیه مورد بررسی حرکت می دهد.
  • پس از انجام آزمایش، تکنسین ژل را پاک می کند.

چه زمانی باید با پزشک تماس بگیرید؟

در صورت داشتن علائم زیر باید به پزشک خود مراجعه کنید:

  • یک توده جدید یا در حال تغییر، یا تغییرات دیگری را در سینه یا زیر بغل خود احساس کنید که برای شما غیر عادی است.
  • هرگونه ترشح از نوک پستان، وارونگی جدید یا تغییرات پوستی نوک پستان داشته باشید.

نتیجه گیری

سونوگرافی پستان یک تکنیک تصویربرداری پزشکی است که برای بررسی سینه ها استفاده می شود. از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تولید تصاویر دقیق از بافت پستان استفاده می شود.

سونوگرافی سینه اغلب به عنوان یک ابزار تصویربرداری تکمیلی برای ماموگرافی استفاده می شود، به ویژه در موارد که یافته های مشکوکی در سونوگرافی وجود دارد یا زمانی که یک زن بافت سینه متراکمی دارد که ممکن است تفسیر نتایج ماموگرافی را دشوار تر کند.

سوالات متداول

دکتر نوید توفیقی راد

دکتر نوید توفیقی راد متخصص رادیولوژی و سونوگرافی دارای بورد تخصصی رادیولوژی-اینترونشن هستند و از دانشگاه UCSD امریکا، فلوشیپ فوق تخصصی نورورادیولوژی دارند. از خدمات ایشان می توان به رادیولوژی، انواع سونوگرافی،آنژیوگرافی، ماموگرافی، درمان تومورهای کبدی، درمان فیبروم رحم و سایز حوزه های مرتبط اشاره کرد. همچنین ایشان با تکیه بر جدید ترین تکنیک ها بهترین روش های درمانی را برای درمان واریس به کار می برند.
مقالات مرتبط
تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی

تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی

تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی در روش تصویربرداری  است که به صورت مجزا اما تکمیلی هستند که در معاینه سینه به کار می روند. ماموگرافی با استفاده از اشعه ایکس با...

تفاوت رادیولوژی و رادیوگرافی در چیست؟

تفاوت رادیولوژی و رادیوگرافی در چیست؟

تفاوت رادیولوژی و رادیوگرافی در نقش آنها در حوزه تصویربرداری پزشکی نهفته است. رادیوگرافی عمدتا شامل گرفتن تصاویر پزشکی، به طور معمول با استفاده از تکنولوژی...

سونوگرافی داپلر رحم چیست؟

سونوگرافی داپلر رحم چیست؟

سونوگرافی داپلر رحم یک تکنیک تصویربرداری پیشرفته است که برای ارزیابی جریان خون در رحم استفاده می‌شود. در این روش، از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تولید...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − 4 =