Warning: unlink(/tmp/wordpress-seo.23.4.zip): No such file or directory in /home/drtofigh/public_html/wp-admin/includes/class-wp-upgrader.php on line 387
سونوگرافی ترانس واژینال در زمان پریود | بهترین زمان برای سونوگرافی واژینال - دکتر نوید توفیقی راد
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
دکتر نوید توفیقی راد » سونوگرافی » سونوگرافی ترانس واژینال (TVS) چیست و چگونه انجام می شود؟

سونوگرافی ترانس واژینال (TVS) چیست و چگونه انجام می شود؟

سونوگرافی ترانس واژینال آزمایشی است که برای بررسی رحم، تخمدان ها، لوله ها، دهانه رحم و ناحیه لگن زنان استفاده می شود. سونوگرافی واژینال برای بررسی ناحیه لگنی از طریق واژن انجام می گیرد. ترانس واژینال به معنای از طریق واژن یا از طریق واژن است. در ادامه این مقاله بیشتر درباره نحوه انجام سونوگرافی واژینال، سونوگرافی واژینال در زمان پریود، بهترین زمان برای سونوگرافی واژینال و … خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

نحوه انجام آزمایش سونوگرافی ترانس واژینال

برای انجام آزمایش سونوگرافی ترانس واژینال باید با زانوهای خمیده به پشت روی میز دراز می کشید. تکنسین یا پزشک سونوگرافی یک پروب را وارد واژن می کند. در ابتدا امکان دارد کمی آزاردهنده باشد اما صدمه ای نخواهد داشت. جهت حفاظت و آسیب نرساندن به بیمار و رعایت بهداشت، پروب با کاندوم و ژل پوشیده شده است. دستگاه سونوگرافی امواج صوتی را منتقل می کند و بازتاب آن امواج را از ساختارهای بدن ضبط می کند. دستگاه اولتراسوند تصویری از قسمت های مختلف بدن ایجاد می کند و تصویر بر روی دستگاه نمایش داده می شود. در بسیاری از مطب ها، بیمار می تواند تصویر را نیز ببیند. پزشک به آرامی پروب را در اطراف ناحیه حرکت می دهد تا اندام های لگنی را ببیند. در برخی موارد، یک روش سونوگرافی ترانس واژینال خاص به نام سونوگرافی انفوزیون نمک (SIS) ممکن است برای مشاهده واضح تر رحم مورد نیاز باشد. برای مطالعه بیشتر درباره سونوگرافی سینه کلیک کنید.

سونوگرافی ترانس واژینال

سونوگرافی sis چیست

سونوگرافی انفوزیون نمک (SIS) نوعی خاص از سونوگرافی واژینال می باشد که برای بررسی رحم و شکل حفره رحم استفاده می شود. در این از سونوگرافی ترانس واژینال با تزریق محلول نمکی به داخل رحم باعث بررسی بهتر ناهنجاری ها در رحم می شود. در سونوگرافی sis تصویربرداری دقیق تر است اما سونوگرافی انفوزیون نمک برای خانم های باردار و مبتلا به عفونت توصیه نمی شود. برای تشخیص بیماری ها رحمی و اقدام به درمان بیماری های رحمی مثل درمان کیست تخمدان انجام آزمایشات سونوگرافی مورد نیاز است.

سونوگرافی ترانس رکتال

سونوگرافی ترانس رکتال یک روش تصویربرداری از ناحیه مقعد و روده بزرگ برای تشخیص ناهنجاری ها می باشد. در ان روش یک لوله منعطف از طریق مقعد وارد روده می شود و تصویربرداری انجام می شود. تفاوت سونوگرافی ترانس واژینال و سونوگرافی ترانس رکتال در ناحیه تصویربرداری است. سونوگرافی واژن از طریق واژن برای تصویربرداری واژن و رحم و ناحیه لگن استفاده می شود اما سونوگرافی رکتال از طریق مقعد برای تصویربرداری روده بزرگ و مقعد کاربرد دارد.

سونوگرافی واژینال در زمان پریود

اگر علائم قاعدگی دارید و پزشک شما را برای سونوگرافی کامل لگن یا انواع سونوگرافی به آزمایشگاه معرفی کرده است، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که بهترین زمان برای سونوگرافی ترانس واژینال چه زمانی است؟ و آیا می توان سونوگرافی واژینال در زمان پریود انجام داد؟ در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که شما باید بتوانید سونوگرافی واژینال را در هر زمان از چرخه قاعدگی خود انجام دهید چرا که اکثر بیماری های زنان در هر زمانی قابل ارزیابی و تشخیص هستند. با این حال، هنگام انجام سونوگرافی ترانس واژینال باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • اسکن سونوگرافی کامل لگن معمولاً به صورت ترانس واژینال انجام می شود، بنابراین اگر بتوانید در زمانی که پریود نیستید وقت سونوگرافی تنظیم کنید، ممکن است احساس راحتی بیشتری داشته باشید.
  • اگر در پریود هستید، هنگام مراجعه به کلینیک، استفاده از پدها به جای تامپون آسان‌تر است، زیرا برای انجام اسکن باید تامپون برداشته شود.
  • گاهی اوقات متخصص زنان توصیه می کند که اسکن لگن شما در یک زمان خاص از چرخه قاعدگی شما انجام شود. مثلا بررسی باروری بعد از روز نهم سیکل انجام می شود.

بهترین زمان برای سونوگرافی واژینال

سونوگرافی ترانس واژینال را در هر زمانی می توانید انجام دهید حتی در دوره قاعدگی نیز بلامانع است. البته در زمانی که پریود نباشید خودتان احساس راحتی بیشتری خواهید داشت. اما بهترین زمان برای سونوگرافی ترانس واژینال زمانی است که پوشش داخلی رحم در نازک ترین حالت است یعنی به طور تقریبی در روز های 4 تا 9 سیکل ماهانه شما بهترین زمان سونوگرافی واژینال خواهد بود.

سونوگرافی واژینال

خونریزی بعد از سونوگرافی واژینال 

در برخی موارد خونریزی بعد از سونوگرافی واژینال اتفاق می افتد. علت خونریزی ممکن است به این دلیل باشد در قسمت های بالای رحم خون جمع شده باشد و بر اثر ورود لوله سونوگرافی در داخل رحم خون به سمت بیرون جریان پیدا کند.

سوالات متداول سونوگرافی ترانس واژینال

دکتر نوید توفیقی راد

دکتر نوید توفیقی راد متخصص رادیولوژی و سونوگرافی دارای بورد تخصصی رادیولوژی-اینترونشن هستند و از دانشگاه UCSD امریکا، فلوشیپ فوق تخصصی نورورادیولوژی دارند. از خدمات ایشان می توان به رادیولوژی، انواع سونوگرافی،آنژیوگرافی، ماموگرافی، درمان تومورهای کبدی، درمان فیبروم رحم و سایز حوزه های مرتبط اشاره کرد. همچنین ایشان با تکیه بر جدید ترین تکنیک ها بهترین روش های درمانی را برای درمان واریس به کار می برند.
مقالات مرتبط
تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی

تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی

تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی در روش تصویربرداری  است که به صورت مجزا اما تکمیلی هستند که در معاینه سینه به کار می روند. ماموگرافی با استفاده از اشعه ایکس با...

تفاوت رادیولوژی و رادیوگرافی در چیست؟

تفاوت رادیولوژی و رادیوگرافی در چیست؟

تفاوت رادیولوژی و رادیوگرافی در نقش آنها در حوزه تصویربرداری پزشکی نهفته است. رادیوگرافی عمدتا شامل گرفتن تصاویر پزشکی، به طور معمول با استفاده از تکنولوژی...

سونوگرافی داپلر رحم چیست؟

سونوگرافی داپلر رحم چیست؟

سونوگرافی داپلر رحم یک تکنیک تصویربرداری پیشرفته است که برای ارزیابی جریان خون در رحم استفاده می‌شود. در این روش، از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تولید...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 5 =