Warning: unlink(/tmp/wordpress-seo.23.4.zip): No such file or directory in /home/drtofigh/public_html/wp-admin/includes/class-wp-upgrader.php on line 387
درمان گره های تیروئید توسط ‌RF | آر اف تیروئید | درمان سرطان تیروئید با rf -دکتر نوید توفیقی راد
مدت زمان مطالعه ۸ دقیقه
دکتر نوید توفیقی راد » درمان ها » درمان گره های تیروئید توسط ‌RF چگونه انجام می شود؟

درمان گره های تیروئید توسط ‌RF چگونه انجام می شود؟

ندول ها یا گره های تیروئید، توده هایی هستند که درون تیروئید تشکیل می شود. گرچه بیشتر گره های تیروئید مضر نیستند و نیازی به درمان ندارند، برخی ممکن است به اندازه کافی بزرگ باشند که موجب ناراحتی در تنفس یا بلع شوند. تنها درصد کمی از موارد، گره های تیروئید نشانه ای از سرطان تیروئید هستند، در این صورت گره یا کل غده تیروئید باید برداشته شود. پزشک با تشخیص اولین مشکل برای اولین بار، یک معاینه فیزیکی را برای مشاهده حرکت غده تیروئید تشخیص می دهد. بهترین رادیولوژیست برای بررسی سطح هورمون تیروئید در بدن شما یک آزمایش خون نیز انجام می شود، زیرا وجود گره های تیروئید می تواند تولید چنین هورمون هایی را تحریک کند. اگر سطح هورمون تیروئید بالا باشد، پزشک ممکن است سونوگرافی را انجام دهد تا شکل و ساختار ندول را مشاهده کند.

درمان گره های تیروئید توسط  RF چیست؟

RF (آر اف)، یک تکنولوژی با استفاده از امواج رادیویی است که در آن عبور امواج رادیوئی از بافت های بدن باعث می شود تا مولکول ها در فرکانس بالا شروع به نوسان کنند. همین طور سبب نوسان مولکول های دو قطبی در بافت نیز می شود. به این ترتیب یک تحریک مکانیکی و میکرونی (سلولی-مولکولی) بر روی سلول ها و تحریک کلاژن و الاستین انجام می گیرد که در نهایت در ادامه روند درمان سبب برگشت سلول ها و انعطاف پذیری آن ها می شود. از این نوع تخریب عمدتا برای از بین بردن ندول های جامد استفاده می شود.

برای اطمینان از اینکه ندول سرطانی نیست، پزشک همچنین ممکن است بیوپسی آسپیراسیون سوزنی (FNA) را در جایی که نمونه ای از سلول ها جمع آوری می شود، برای تشخیص اینکه سلول ها خوش خیم یا بدخیم هستند جمع آوری کنند. پزشک همچنین ممکن است اسکن تیروئید را توصیه کند که در آن ید رادیواکتیو تزریق می شود تا عملکرد غده تیروئید را خوب بداند. از آنجایی که بیشتر گره های تیروئید باعث مشکلات قابل توجهی نمی شود، پزشک ممکن است به دنبال معاینه فیزیکی و آزمایش های اولتراسوند برای نظارت بر اندازه گره ها و عملکرد غده تیروئید باشد. جراحی نیز ممکن است در مواردی اتفاق بیفتد که گره خیلی بزرگ است که دچار تنفس یا بلعیدن مشکل می شود یا جایی که گره سرطانی هستند. با این حال، جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و لزوما با ریسک عوارض همراه است. تخلیه حرارتی (توسط لیزر یا رادیوفرکوئنسی) یک روش جایگزین برای درمان مطمئن و مناسب است که به طور قابل توجهی حجم ندول تیروئید را کاهش می دهد.

تخلیه حرارتی با استفاده از لیزر یا رادیوفرکوئنسی، یک روش سالم است زیرا نیازی به بیهوشی عمومی نیست و عوارض کمی دارد. بافت طبیعی تیروئید در طول درمان حفظ می شود و خطر کم کاری تیروئید پس از درمان بسیار کم است.

مزایا-درمان-گره-تیروئید-با-RF

نحوه درمان RF تیروئید

در این روش، بیمار به شکل خوابیده قرار می گیرد و گردن او کمی به سمت بالا خم می شود. عمل بین 10 تا 20 دقیقه به طول می انجامد، دقیقا مشابه با بیوپسی تیروئید یک بی حسی موضعی انجام می شود و با کمک سونوگرافی، ابزار RF که یک سوزن باریک است بدون ایجاد برش پوستی به درون بافت هدف که می تواند توده تیروئید و یا غدد لنفاوی درگیر باشد، هدایت می شود و از این پس به دلیل بی حسی موضعی، بیمار هیچ دردی را احساس نخواهد کرد. همزمان با انجام عمل، از طریق صحبت کردن مداوم با بیمار عملکرد تارهای صوتی ارزیابی می شود تا از آسیب به تارهای صوتی جلوگیری شود و به همین دلیل میزان آسیب به تارهای صوتی نسبت به عمل جراحی پایین تر می باشد.

 

مزایای درمان گره های تیروئید توسط RF

درمان گره های تیروئید توسط RF، یک تکنیک کم تهاجمی جدید است که برای درمان ضایعات خوش خیم و بدخیم در بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. بنابراین روش های غیر جراحی کم تهاجمی مانند تزریق الکل اتانول ابلیشن و سوزاندن بافت با لیزر نتایج خوبی را نشان داده است. سوزاندن به وسیله امواج رادیوئی یک تکنیک کم تهاجمی جدید است که برای درمان ضایعات خوش خیم و بدخیم در بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. این تکنیک به دلیل کاربری آسان و کنترل محدود ناحیه مورد نظر امروزه مطرح و مورد استقبال قرار گرفته است. اخیرا در ندول های تیروئید، تکنیک رادیوفرکوئنسی جهت درمان عود سرطان تیروئید و ندول های خوش خیم تیروئید استفاده می شود. در چندین مطالعه منتشر و ثابت شده است که سوزاندن با امواج رادیویی در کاهش حجم ندول بین46.6%-79.7% تا 6 ماه بعد از رادیوفرکوئنسی گزارش شده است. از مزایای مهم این روش می توان موارد ذیل را نام برد:

  • عدم تغییر صدا
  • عدم سوختگی پوست
  • عدم تشکیل هماتوم
  • عدم ایجاد عفونت در بیمار
  • عدم آسیب به اعضای حیاتی گردن
درمان-گره-های-تیروئید-با-RF

سوزاندن گره های تیروئید با امواج رادیوئی (Radio Frequency Ablation)

گره های تیروئید، عارضه شایعی در جمعیت کشور ما می باشد و معمولا میزان تشخیص به وسیله اولتراسونوگرافی به طور قابل توجهی افزایش پیدا می کند. بیشتر گره های تیروئید خوش خیم هستند، اما برخی از این گره ها یا ندول ها به دلایل زیبایی یا علائم بالینی مانند درد یا ترس از تبدیل شدن به انواع بدخیمی باید درمان شوند. درمان اصلی ندول های خوش خیم تیروئید، جراحی و یا درمان های طبی (دارویی) می باشد. اما جراحی عوارض خاص خود را دارد. همچنین استفاده از داروهای هورمونی به عنوان مهار کننده ندول های تیروئید هنوز مورد بحث می باشد.

پاسخ به سوالات متداول شما

دکتر نوید توفیقی راد

دکتر نوید توفیقی راد متخصص رادیولوژی و سونوگرافی دارای بورد تخصصی رادیولوژی-اینترونشن هستند و از دانشگاه UCSD امریکا، فلوشیپ فوق تخصصی نورورادیولوژی دارند. از خدمات ایشان می توان به رادیولوژی، انواع سونوگرافی،آنژیوگرافی، ماموگرافی، درمان تومورهای کبدی، درمان فیبروم رحم و سایز حوزه های مرتبط اشاره کرد. همچنین ایشان با تکیه بر جدید ترین تکنیک ها بهترین روش های درمانی را برای درمان واریس به کار می برند.
مقالات مرتبط
تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی

تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی

تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی در روش تصویربرداری  است که به صورت مجزا اما تکمیلی هستند که در معاینه سینه به کار می روند. ماموگرافی با استفاده از اشعه ایکس با...

تفاوت رادیولوژی و رادیوگرافی در چیست؟

تفاوت رادیولوژی و رادیوگرافی در چیست؟

تفاوت رادیولوژی و رادیوگرافی در نقش آنها در حوزه تصویربرداری پزشکی نهفته است. رادیوگرافی عمدتا شامل گرفتن تصاویر پزشکی، به طور معمول با استفاده از تکنولوژی...

سونوگرافی داپلر رحم چیست؟

سونوگرافی داپلر رحم چیست؟

سونوگرافی داپلر رحم یک تکنیک تصویربرداری پیشرفته است که برای ارزیابی جریان خون در رحم استفاده می‌شود. در این روش، از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تولید...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 11 =